Kom af med gæld – Trin-for-trin guide

Kom af med gæld hurtigere – se her hvordan

Kom af med gæld – Når du nu sidder at læser dette, så er det sikkert fordi du ganske enkelt har brugt flere penge end du har tjent.
Dette for at gøre det helt enkelt. Du har måske forgældet dig i dårlige lån, eller med kreditkort og låneaftaler der har været for dyre i renter og gebyrer.

Der kan være mange årsager til at du er kommet derud hvor du har brug for gældsrådgivning for at komme af med gæld. Kort sagt.
Du har en gæld der måske er blevet uoverskuelig for dig, og denne gæld skal fjernes på bedste mulige vis ved hjælp af god gældsrådgivning.

Oversigt over de 9 trin – Kom af med gæld


Kom af med gæld

Mange oplever at når de er i starten af tyverne, eller senere i livet, at de ikke kan styre deres økonomi, og derfor kommer ud i gæld her og der.

For mange gange er der taget for dårlige beslutninger på det økonomiske plan, og man kan være fristet af alle de muligheder der findes for afbetaling, og så er det løbet løbsk.

Alt for mange mennesker ender i dyb gæld, og har brug for gældsrådgivning.

Ofte ender det i at gælden bliver uoverskuelig, og ikke bare en månedlig udgift, men såkaldte økonomiske lænker for personen eller personerne der ender der.

Ene og alene pga. dårlig eller manglende gældsrådgivning.

Det gør så at du pludselig ikke har så meget frihed til at gøre som du gerne vil i hverdagen, og det er absolut ikke en holdbar løsning i længden, da dette kan føre til depressioner, og andre dårligdomme.

Du har sikkert hørt disse sætninger enten hos andre, eller i dit eget hovede:

At have flere penge vil løse alle mine problemer. Jeg kommer hurtigt ud af gælden igen!

Den nye iPhone er mega lækker, og jeg er færdig med at betale den om 2-3 år

De mennesker der kommer med sådanne udsagn er i det vi kalder gældsbenægtelse. Det er en alvorlig sag, og dybest set tror folk det er okay at have en gæld. At det er ok at købe noget nu der koster 2000 kr, og derefter betale det i små afdrag.

Ofte forholder det sig sådan at de ting du køber på denne måde er ting du egentligt ikke har brug for, men da det er let at afbetale med små beløb, tager man det ikke så alvorligt.

Når du læser dette, så er det slut med hensynsløse lån og afbetalinger i fremtiden. Hvis du følger denne vejledning, vil du ikke bare komme ud af gælden, men du vil også komme ud af gælden langt hurtigere, end du nogensinde havde forestillet dig. Her får du altså en god gang gældsrådgivning – Kom af med gæld hurtigere.

Trin 1: Lav en liste med alt din gæld, deres Saldi, og renten

Kom af med gældKom af med gæld – Dette er et logisk første skridt, men lad ikke enkeltheden i dette være nok for dig. Find et regneark / Excel budgetskema hvor du kan indtaste alle dine udgifter og indtægter, så du har din økonomi i system.

Du kan få et GRATIS budget skema her hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev i dag. Gå ind på hjemmesiden hos de firmaer du skylder penge og regn dine renter ud.

Du skal samtidigt skrive de afdrag ned som du betaler hos de enkelte firmaer. Når du har kortlagt alt din gæld, så er det en del lettere for dig at få et overblik over situationen.

I de efterfølgende trin vil vi begynde at komme ind på hvordan du kommer af med alt denne gæld.

Trin 2: Sæt Periodiske Mål – Delmål

Kom af med gæld - Delmål

Du skal tvinge dig selv til at blive målrettet med at komme af med din gæld. Dette er en af de mest kraftfulde ting du kan gøre for dig selv, både i din økonomi, men også i mange andre ting i dit liv.

Kom af med gæld – At opsætte mål for dig selv, og gå konkret ind i at få afviklet din gæld i de bidder det nu kræver, vil få dig til at føle dig rigtigt godt tilpas om efter du har fuldført dem.

Når du starter med at opsætte et mål for at få betalt din gæld, skal du først vurdere, hvor mange penge du kan bidrage med når du skal begynde med tilbagebetaling af din gæld hver måned.

Så kan du lave et groft skøn over, hvor lang tid det vil tage dig at komme ud af gælden. (Gæld / månedlige ydelse = Antal måneder, indtil du er gældfri).

Det kan tage længere tid end dette regnestykke at tilbagebetale din gæld, men det er en god måde at forstå nogenlunde, hvor længe du er nødt til at bære denne byrde / gæld.

Dit største mål, altså det endelige mål, er selvfølgelig at få afviklet/betalt alt din gæld. Dette bør være slutpunktet i din tidslinje. Først derefter er det helt op til dig selv, hvilke andre mål, du gerne vil sætte op for dig selv. Du kan sætte delmål op for dig selv undervejs i afbetalingen, så du sætter milepæle op for dig selv.

Alle disse målsætninger vil stille det store billede op for dig, og du vil få et meget bedre overblik over din gæld, samt hvor du er nået til i afviklingen af din gæld.

Trin 3: Start med at afdrage de lån med den højeste rente først

Kom af med lån - Start med at afdrage de lån med den højeste rente først

Kom af med gæld – En rigtig god start på din afbetaling er at vælge de lån der har den højeste rente, og at få disse lån afviklet først.

Dette er de absolut dyreste lån for dig, og jo hurtigere du kan afvikle disse, jo hurtigere bliver du fri for endeløse låne afdrag.

Så lad være med at betale de lån ed den laveste rente først. Det kan slet ikkebetale sig. Start med de lån der har den højeste rente.

Sørg for at få så lave afdrag først på de lån med den mindste rente, og brug større afdrag på de dumme lån med den højeste rente, så du kommer af med de dårligste lån først.

Så kan du fokusere på at betale disse, og afvikle lavrente lånene efterfølgende. Og lad nu være med at lade dig lokke ud i lån, eller for den sags skyld kreditkort der lokker med 0{72458ff020bbbbb92cd8cba7ca4e479e27e4fa07b3046fd7c0bbdc5e618ae287} rente det første stykke tid.

Det er en dårlig ide, og disse typer lån eller kreditkort bliver meget dyre for dig i længden.

Trin 3.2: Hver gang du betaler et lån af, vil du have flere penge til at betale af på det næste lån

Kom af med gæld - Hver gang du betaler et lån af, vil du have flere penge til at betale af på det næste lån

Du har nu sat en god lavine i gang, for når du har betalt den første gæld af med den højeste rente, får du frigjort et godt beløb til at afbetale din næste gæld i rækken med et højere beløb pr. måned.

Dette gentager du hvis du har flere lån eller gæld med lavere renter end de første lån du får afviklet.

Dette er en rigtig god “lavine” at få sat i gang, da udviklingen er meget positiv, og jo mindre din gæld bliver, jo mindre bliver dine renter måned for måned.

Du er nu rigtigt godt på vej.


Trin 4: Sælg de store ting du kan få gode penge for

Kom af med gæld - Sælg de store ting du kan få gode penge for

Har du en skinnende nyere bil eller to i indkørslen?

Du kan reducere din samlede gæld ved at bytte den til en mindre og knap så dyr model. Hvis du kan få eksempelvis 100.000 kr. for bilen, og du kan finde en til 50.000 kr. Så har du frigivet nogle penge her til at afvikle noget af din gæld med.

Skulle i have mere end 1 bil, så få afviklet begge biler til en eller to billigere modeller.

Der er rigtigt mange penge at spare på den konto, for alle udgifter på disse vil falde efterfølgende, og du vil have et større beløb til rådighed til at afbetale din gæld med efterfølgende.

Dette gælder selvfølgelig både, lystbåde, jet-ski, snescootere, Segways, eller andre totalt unødvendige ting. Tiden er ikke inde til at have “legetøj”. Du kan altid få “legetøj” igen, når du er blevet gældfri.

Trin 5: Sælg næsten alt

Kom af med gæld - Sælg næsten alt

Kom af med gæld – Nu hvor dine største økonomiske poster er enten solgt eller byttet til billigere versioner, kan du begynde at blive sælger på et andet plan.

Vores huse og lejligheder er fyldt med alt muligt skrammel, ja undskyld udtrykket, som vi ikke har brug for. Her er en god måde at finde ud af på, hvad du egentligt har brug for.

Skriv ned på din telefon eller i en notesbog hvad du egentligt bruger af dine ting i løbet af en uges tid.

Det er et trick som er meget populært ved gældsrådgivning.

Du vil blive overrasket over hvilke ting du egentligt bruger i løbet af en uges tid, og faktisk mange ting som du ikke kan forestille dig at du bruger.

Resten, som du troede at du brugte kan du nu skille dig af med ved at sælge disse ting og få nogle penge ind til at betale din gæld af med.

Kom af med de ting du ikke bruger. Du kan altid købe disse ting igen, når du er gældfri.

Men til den tid finder du højest sandsynlig nok ud af at du ikke behøver disse ting.

Dette er en vigtig del af denne gældsrådgivning.

Trin 6: Arbejde, arbejde, arbejde

Kom af med gæld - Arbejde, arbejde, arbejde

Kom af med gæld – Nu gælder for dig/jer om at få arbejdet en masse.

Tag overarbejdstimer hvis muligt, eller hvis du har tid i din dagligdag, så tag et ekstra job.

Du vil kunne afdrage mange flere penge på denne måde hver måned, og din gæld vil forsvinde hurtigere end du tror muligt.

Dette er en vigtig del af din gældsrådgivning.

Trin 7: Beløn dig selv

Kom af med gæld - Beløn dig selv

Kom af med gæld – Når du når dine mål og delmål, uanset hvor store eller de er, så bør du fejre dette.

Dog ikke forstået sådan at du skal gå ud og bruge tusindevis af kroner på et eller andet fordi du har afbetalt 800 kr. af.

Men køb dig i stedet for en rigtig god kop kaffe eller et godt glas vin, eller noget i den retning, og gør dette til dine præmier når du når dine mål og delmål.

Du kan også fortælle dine opnåede mål, til folk du er fortrolige med, så de kan rose dig for det.

Det virker bedre end du tror!Trin 8: Sådan bruges penge du ikke havde regnet med

Kom af med gæld - Sådan bruges penge du ikke havde regnet med

Og med penge du ikke havde regnet med, mener vi de penge, du får ud over din faste løn.

Det kan være penge tilbage i SKAT, bonusser, arv, pengegaver til din fødselsdag, bryllups gaver, eller lignene.

Hvis du er meget forgældet af lån, bør du bruge disse penge til at komme af med din gæld.

I de nævnte tilfælde kan man sige at du får gratis penge til at betale din gæld.

Du kunne ikke bede om en bedre gave, så disse penge skal du ikke klatte væk på ligegyldige ting.

Få nu de lån ud af verden først, og lyt til denne gældsrådgivning.

Trin 9: Tid til fest – Det skal fejres

Kom af med gæld - Det skal fejres

Du gjorde det

Alt din gæld er betalt helt ud, så nu fortjener du at fejre det.

Sæt det musik på du elsker at lytte til og syng med og dans det hele ud af kroppen.

Væk er din irriterende gæld, og du er et frit menneske der ikke er tynget af gæld mere.

Godt gået 😉

detbedstelaan.dk